Talanx-Konszern

A csoport

A Talanx különösen erős növekedésnek indult az elmúlt évtizedben és a biztosítási díjakból realizált bevétele meghaladta a 39,5 milliárd Eurót 2019-ban. A Talanx rendkívül sikeresen működik, mint multi-brand szolgáltató a biztosítási és a pénzügyi szolgáltatások iparágainak különösen ígéretes területein. A csoportot a Talanx AG vezeti, mely a vezetési és a holding feladatokat látja el anélkül, hogy önmaga biztosítási tevékenységekben részt venne. A Talanx AG legnagyobb részvényese 79%-os részesedéssel a HDI V.a.G., egy kölcsönös biztosító társaság. A részvények 6.5%-át a japán Meiji Yusada Életbiztosító birtokolja, míg a részvények 14.5%-a szabadon jegyezhető.

A csoport cégei különféle márkanevek alatt működnek. Ezek között van a HDI és a HDI-Gerling, melyek lakossági és ipari biztosításokat nyújtanak, a Hannover Re, a világ egyik vezető viszontbiztosítója, a bankokat biztosító neue leben, PB és a TARGO Versicherungen, csak úgy, mint az Ampega, a pénztár és alapkezelő. A Talanx csoport üzleti tevékenységeit a Retail Germany, Retail International, Industrial Lines és a Reinsurance divízióiban látja el valamint a pénzügyi szolgáltatások területén. A hannoveri székhelyű cégcsoport majd mintegy 150 országban van jelen. Az utóbbi néhány évben a Talanx sokkal erősebb növekedést könyvelhetett el, mint a legtöbb főbb európai biztosító csoport.

Konzernstruktur (PDF, 525 KB)

HDI-Gerling

A név a német piac két legnagyobb biztosítója, a HDI és a Gerling összeolvadásából keletkezett, mely megtestesíti a két cég know-howjának együttműködését és sokéves tapasztalatát a német- és a világpiacokon. 2006-ban a két életbiztosítási csoport egyesült HDI-Gerling név alatt (HDI-Gerling Lebensversicherung AG, kölni székhellyel) majd körülbelül egy évvel később ezt követte a nem életbiztosítással foglakozó üzletágak egyesülése (HDI-Gerling Sach Serviceholding AG Versicherungsgruppe, hannoveri székhellyel). Mindkét lépés természetes továbbfejlődése volt annak a folyamatnak, melyben a Talanx átvette az anyagilag kimerült Gerling-Konzern-t 2005-ben.

A HDI-Gerling a “We think ahead” (Előre gondolkodunk) jelmondatával összhangban elkötelezett a biztosítási iparág innovációinak hosszú távú támogatása és alkalmazása mellett, melyeket új, egyedi megoldások keresésének szolgálatába állít mind magán, mind vállalati ügyfelei számára.

A HDI-Gerling ügyfeleinek globális üzleti tevékenységeit követve azokban az országokban szolgálja ki ügyfelei igényeit, ahol azok üzleti tevékenységet folytatnak. A leányvállalatain és fiókjain keresztül a HDI-Gerling közvetlenül jelen van a világ 29 nemzetében, ezen felül multinacionális ipari cégeknek az RSA Insurance Group partnerhálózatát is elérhetővé teszi, mely további 100 országban van jelen. A HDI-Gerling nemzetközi biztosítási programjai az anyacég igényei mellett a külföldi leányvállalatok igényeit is figyelembe veszik. A program alapszolgáltatásai tartalmaznak egyéni tanácsadást, helyszíni kár- és kockázatkezelést és helyi biztosítási kötvények kibocsátását a világ bármely országában.